Hvordan en dato bliver til et kulturmøde

Del blogindlægget

Skærtorsdagens dato falder på den 28/3 i år. Eller er det den 3/28? Måske skulle man hellere sige, at Skærtorsdag er den 28.3. i året 2013…

Selv kommer jeg oprindeligt fra det danske mindretal i Tyskland. Jeg har altid brugt og set datoformatet med punktummer som adskillelse mellem dag, måned og år. Også på den danske skole, og i andre sammenhæng med det danske mindretal.

Men så kom jeg til Danmark.

Dansk har som sagt været et sprog jeg omgik med i min hverdag lige siden børnehaven og jeg kan godt nok love jer, at jeg har skrevet adskillige datoer i mit skoleliv. Men det at skrive datoen blev jeg nød til at lære igen, da jeg flyttede til København i 09. ’12. Fordi sådan som jeg har oplevet det i rigtig mange sammenhænge (og derfra konkluderer, at det er sådan man gør i landet) er at datoen skal skrives med skråstreg mellem dag og måned, og med bindestreg mellem måned og år: 28/3-13. (I modsætning til 28.03.13)

Datoformatet hænger på den måde altså også sammen med at lære et nyt sprog og at kunne navigere i andre kulturer. Det vil jeg holde øje med nøjere i fremtiden!

Venlige hilsener fra kulturmødeambassadøren Fiete