Fejrer I jul,selvom I ikke er kristne?

Del blogindlægget

Svaret er ja,det gør vi. I min familie elsker vi julen. Det er en højtid,som bringer hele familien sammen og viser,hvor meget man værdsætter hinanden. Hjemme hos os fejres julen næsten på samme måde,som hos enhver anden kristen. Vi pynter op med julelys,julehjerter,julestjerner og julenisser. Juletræet er pyntet,hvorunder der ligger en bunke af gaver. Vi spiser flæskesteg med kartofler,brun sovs,rødkål og ris a la mande til dessert som prikken over i’et.

Men sådan har det ikke altid været. Da vi var små,fejrede vi ikke jul på samme måde,som vi gør i dag. Det skyldes formentligt,at mine forældre ikke er kristne og kommer fra en kultur,hvor det ikke er udbredt at fejre jul på samme måde som i Danmark. Derfor vidste de ikke helt,hvordan de skulle gribe julen an. I takt med at mine søskende og jeg blev ældre,ændrede det sig,da vi fik mere kendskab til,hvordan julen fejres.

Jeg husker engang,hvor vi fik besøg af min mosters familie fra Sri Lanka i juleperioden,hvor hun var helt forundret over,at vi fejrede jul på denne måde,nu hvor vi ikke er kristne. Hun spurgte samtidig,om vi ikke fejrede de tamilske højtider. Jeg svarede,at julen ikke kun handler om kristendommen,men at juletiden også handler om at vise,at man værdsætter hinanden,at man nyder hinandens selskab samtidig med,at man spreder god julestemning. Desuden svarede jeg også,at de tamilske højtider og de tilhørende traditioner er noget,min familie gør lige så meget ud af,da de på samme måde skaber god stemning,hyggelig samvær og lækker mad. 

Så for mig er det altså ikke vigtigt,hvilken højtid der er tale om; om den hører til de kristne eller hinduistiske traditioner. Det vigtigste er,at der skabes god stemning og hygge.

Jeg ønsker jer alle en glædelig jul!